ملاك الروح شخصيات هامة
عدد المساهمات : 326 نقاط : 10667 تاريخ التسجيل : 08/05/2011 العمر : 38
| موضوع: فيليه السلمون المشوى السبت مايو 28, 2011 2:10 am | |
| المقادير شرائح فيليه سمك سلمون أو أي سمك بتحبيه التتبيلة: 2 فص ثوم مدقوق - شبت أخضر مفروم خشن - عصير ليمون -3 م ك زيت زيتون - م ص خردل(مستردة) - ملح وفلفل أسود مطحون طازج.. الطريقة نخلط التتبيلة جيداً وننقع بها السمك ساعة على الأقل.. نضع الشواية على شعلة الغاز وندهن الشواية بالزيت بواسطة فرشاة ونضع عليها السمك من جهة الجلد..واللى ما عندها هذه الشواية ممكن تحط السمك بالفرن بس غلفيه بالألومنيوم عشان ما ينشفش ننتظر حتى يتغير لون السمك ونقلبة على الجهة الثانية..وبعد النضج يقدم مع بطاطس مشوية على طريقتى وهى طريقة منتشرة فى ايطاليا الطريقة :بطاطس متوسطة الحجم تقشر وتقطع على اربعة يعنى قطع كارية ثم توضع فى صاج او صنية فرن وترش بقليل من الزيت ويضاف عليها الملح والفلفل الاسمر و اعشاب الروزمارى الجافة او الطازجة .وتقلب البطاطس مع الزيت والتوابل جيدا وتدخل الفرن وتوضع على الرف فى وسط الفرن لمدة حوالى 20 دقيقة حتى يتم نضجها ويصير لونها ذهبيا وتقدم فى الطبق مع سمك السلمون وتقدم معها سلطة الطحينة او سلطة خضراء وبالهناء والشفاء | |
|
همس الليل مشرفة المنتدى
عدد المساهمات : 2406 نقاط : 14889 تاريخ التسجيل : 01/03/2011
| موضوع: رد: فيليه السلمون المشوى السبت مايو 28, 2011 4:52 am | |
| | |
|