ملاك الروح شخصيات هامة
عدد المساهمات : 326 نقاط : 10667 تاريخ التسجيل : 08/05/2011 العمر : 38
| موضوع: طريقة عمل السمك السنجارى السبت مايو 28, 2011 2:04 am | |
| هناك طريقتين لعمل السمك السنجارى بتختلف تبع نوع وحجم السمك طريقة السنجارى للسمك الكبير الحجم فى الصورة الاولى الطريقة سمكة وزنها لايقل عن كيلو منظفة من الاحشاء كوب كبير جدااا عصير ليمون كوب زيت زيتون راس ثوم كاملة مقشرة ومفرومة ملح فلفل اسود وكمون وشطة حمراء يمكن الاستغناء عنها تحشى قلب السمك بعد تنظيفها جيدا طبعا بخلطة من الثوم المفروم والملح والفلفل والكمون وقليل من عصير اليمون ونضعها فى قارب بايركس ونضع على وجة السمكة كوب عصير الليمون وزيت الزيتون ونغطى الصينية جيدا وباحكام حتى لاتسرب رائحة لبقية الماكولات فى الثلاجة ونتركها بها طوال الليل وحتى اليوم التالى نخرجها من الثلاجة نفرد ورق فويل ونفرش بة شرائح ليمون ونضع عليها السمك بكل السوائل الموجودة عليها من عصير الليمون والزيت ونغلق ورق الفويل وتدخل لفرن ساخن حتى تنضج ثم نفتح ورق الفويل حتى يتحمر وجة السمكة كما تريدون تقدم وهى ساخنة مع سلطة خضراء وسلطة طحينة او حمص مع الخبز البلدى او الارز الطريقة الثانية للسمك السنجارى الصغير نستخدم لهذا الطبق السمك المكاريل او السردين وبنفس المقادير السابقة ولكم مع فارق اننا لن نتركها طوال الليل يكفى تتبل كام ساعة كدة وخلاص لان حجم السمكة صغير ونضع السمك فى الصينية البيركس مباشرة بدون ورق فويل ولا تستغرق وقت كبير سواء فى الاعداد او نضج السمك نخرج الصينية من الفرن حين تصل الى درجة الاحمرار التى تريديها ويجب ان يكون الفرن متوسط الحرارة حتى يستوى السمك بدون ان يحترق ------------------------------------------------ الوصفة الأسكندرانى لعمل صينية السمك السنجارى صينية السمك السنجارى من اشهر اكلات السمك فى المناطق الساحليةوتحتاج لسمكه او اتنين يكونوا حجم كبير على قد الصينيه وافضل انواع السمك لهذا الصنف هو القاروص أو اللوت أو الوقارأو البورى المطلوب :سمكه او اتنين كما وصفنا نص كوب توم ربطتين شبت ربطتين كسبره خضراء ربع كيلو طماطم ملح وكمون وشطه نص كوب زيت 3-5 ليمونه الطريقه :يخرط التوم والشبت والكسبره والطماطم رفيع جدا وتضاف التوابل المذكوره تفتح السمكه بعد تنظيفها طوليا كما نفتح الساندوتش يوضع ثلث الزيت فى الصينيه وتوضع السمكه على ظهرها بحيث يكون اللحم للجهتين لأعلى توضع الخلطه السابقه على وش السمكه يصب باقى الزيت على الكل تدخل فرن حار حوالى 20 دقيقه وحتى يحمر الوجه تقابل عند خروجها من الفرن بعصير الليمون وتؤكل مع ارز ابيض وسلطة طحينه وبالهناء والشفاء | |
|
همس الليل مشرفة المنتدى
عدد المساهمات : 2406 نقاط : 14889 تاريخ التسجيل : 01/03/2011
| موضوع: رد: طريقة عمل السمك السنجارى السبت مايو 28, 2011 4:56 am | |
| | |
|
Admin Admin
عدد المساهمات : 1613 نقاط : 13198 تاريخ التسجيل : 01/03/2011 الموقع : دسوق
| موضوع: رد: طريقة عمل السمك السنجارى السبت يونيو 04, 2011 5:37 pm | |
| | |
|